Ligging en activiteiten

Ligging

Het appartement ligt op de grens tussen Mariakerke en Raversijde, 2 buurten die bij de stad Oostende horen. Het is vlot bereikbaar met de wagen en het is er rustig. 
Als je buiten het appartement staat, kun je in feite 3 kanten op:

– rechtdoor blijven wandelen tot je natte voeten krijgt in de zee

– naar links gaan en richting het provinciedomein in Raversijde wandelen, fietsen,…

– naar rechts gaan en richting Mariakerke centrum wandelen, met dijk en strand…of nog verder richting Oostende centrum.

Wandelen of fietsen kan, maar je kan natuurlijk ook de kusttram nemen (halte “Duinenkerkje” is dichtbij).

Raversijde

Raversijde staat bekend om zijn historisch erfgoed, vooral uit de Tweede Wereldoorlog (Atlantikwall). Je vindt er maar liefst 60 constructies uit die tijd, waaronder bunkers en andere militaire structuren. Je kunt een fascinerende reis maken door de tijd terwijl je deze historische overblijfselen verkent. 

Dit openluchtmuseum is gelegen in het provinciedomein van Raversijde. Een uniek natuurgebied waar je heerlijk kan wandelen of fietsen. Het hele domein is perfect toegankelijk met een rolstoel; je vindt er kilometers verharde of alleszins goed berijdbare paden.

Deze groene zone ligt op ongeveer een kilometer wandelen vanaf het appartement.

Meer informatie over het domein vind je hier.

Mariakerke

Mariakerke staat bekend als een kindvriendelijke buurt en biedt volop mogelijkheden voor strandplezier. Het strand heeft meerdere speelpleinen die speciaal zijn ontworpen voor kinderen van alle leeftijden.  

Het brede en uitgestrekte strand biedt ook volop ruimte voor gezinnen om samen te ontspannen, te picknicken of te genieten van een heerlijke wandeling langs de kustlijn.

Tijdens de zomermaanden vind je op de dijk ook een post van Inter: zij zorgen dat ook mensen een beperking van zee en strand kunnen genieten. Zo kan je er b.v. strandrolstoelen huren. Vlakbij de post is er een verhard pad tot ver op het strand aangelegd. Er zijn ook steeds enkele medewerkers aanwezig die graag helpen.

De Inter post ligt op 20 minuten wandelen van het appartement. 

Klik hier voor meer informatie over Inter.
Klik
hier voor exacte locatie en route.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar vinden we de sleutel?

De check-in gebeurt contactloos. D.w.z. dat je na afhandeling van je reservatie en betaling, een code zal krijgen waarmee je toegang krijgt tot het appartement. In de bevestigingsmail die je ontvangt na de definitieve reservatie, leggen we alles stap voor stap uit. Het is alleszins heel eenvoudig!

Zijn er parkeervoorzieningen beschikbaar bij de accommodatie?

Zeker, rondom het appartementsgebouw zijn er parkeerplaatsen. Er zijn bovendien een 4-tal voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking.

Wat maakt Vitamine Dee rolstoelvriendelijk?

De toegang tot het gebouw is vrijwel drempelloos en het appartement is 100% drempel vrij. Bovendien ging speciale aandacht naar toegankelijkheid. Kijk bij “De binnenkant” voor alle details.

Zijn er restaurants en winkels in de buurt van de accommodatie?

Natuurlijk! Italiaanse restaurants en een goede bistro liggen al op enkele honderden meters (tegenover het Duinenkerkje nabij het appartement). Een Carrefour ligt op 1 km, een bakker op 750 meter, een keurslager op 1,5 km.

Zijn huisdieren toegestaan in de vakantiestudio?

Neen. Ook al zijn we fan van honden en katten, het ligt moeilijk om bij wisselende verhuur telkens andere dieren toe te laten.

Welke recreatieve activiteiten zijn er in de omgeving?

De zee, het strand en hopelijk veel zon, laat ons daar mee beginnen. 

Verder is er in Oostende  meer te doen dan in dit vakje past, dus ga best hier eens kijken.

Vragen of Reserveren?

Niet twijfelen; we reageren binnen enkele uren!